Пиломатеріали для ремонту та для будівництва: що та як вибирати

Тема: Будівництво та ремонт  |   Дата: 13.01.2022

Напередодні сезону багато хто замислюється над покупкою матеріалів, які ідеально підійдуть для будівництва або для ремонту. Хоча асортименти їх великі, більшість громадян обирають натуральні, екологічно чисті види.

Застосування пиломатеріалів

Протягом багатьох років користуються популярністю предмети інтер'єру, покриття для підлоги, віконні рами та оздоблювальні матеріали, для виготовлення яких використана натуральна деревина. У заміських будинках чудово виглядають великогабаритні столи та стільці з деревини, обробку яких практично не проводили.

Для обробки квартири досить часто застосовують матеріали, підготовлені з різних порід дерева. Вони сприяють створенню більш комфортної та затишної обстановки у будь-якому приміщенні. Деревина сприяє розслабленню.

Особливою популярністю користуються пиломатеріали. Їх виготовляють шляхом розпилу певних порід дерева. Для досягнення якісного результату використовується відповідне обладнання:

  • циркулярні або стрічкові пилки;
  • верстати для випилювання кутів;
  • агрегати для створення канавок.
За допомогою сучасних верстатів, які використовують меблеві фабрики, підприємства, що займаються випуском оздоблювальних матеріалів, можна досить швидко обробляти величезні обсяги деревини. Тому підготовка пиломатеріалів у більшості випадків не займає багато часу.

Серед популярних видів продукції, яку виробляє лісопильна промисловість, можна виділити кілька:

  • горбиль;
  • дошки різних форматів та розмірів;
  • шпали;
  • брус.

Для обробки заміських будинків та різноманітних споруд нерідко застосовують вагонку з деревини. Заздалегідь виробники виготовляють отвори, призначені для установки кріплення. Користуватися дерев'яною вагонкою можна для облицювання підлоги, стін та перегородок, стель. У кожному випадку можна зробити вибір на користь необхідного варіанту.

Що впливає на вартість пиломатеріалів?

Щоб правильно розрахувати ціну, слід врахувати кілька ключових факторів.

  1. Різновид деревини. Для підготовки пиломатеріалів застосовують багато пород (листяниця, сосна, осика, ялина, дуб та багато іншого). Дуб вирізняється найбільшою густиною. Тому його використовують, якщо потрібно створити елементи, на які припадатиме максимальне навантаження. Деревина вишні, липи та осики виділяється унікальними протипожежними властивостями.
  2. Відсоток вологості. Якісно висушені дошки коштують дорожче. Але заощаджувати на цьому не варто, тому що погано просушена деревина деформується. Тому незабаром може знадобитися ремонт, заміна.
  3. Чи оброблені пиломатеріали протипожежними складами. Бажано, купувати ті види, які пройшли подібну обробку. Адже це зменшить ймовірність спалаху.

Щоб вибрати та придбати якісні пиломатеріали, слід відповідально підходити до вибору постачальника. Обов'язково потрібно перевіряти, чи надаються сертифікати якості. Додатково можна вивчити відгуки на форумах клієнтами.

Поділіться інформацією в соцмережах