Сауер - це не нудно: 3 рецепти культового коктейлю, про які ви не чули
Тема: Напої | Дата: 25.06.2024
Назва різновиду коктейлів «сауер» говорить сама за себе: з англійської слово перекладається як «кислий». Смак міксу на основі віскі такий самий – насичений кислий і з нотами цитрусових завдяки лимонному соку. Смачну палітру балансує американський віскі та цукровий сироп.
Але сауер може стати ще цікавішим, якщо поекспериментувати з класичною рецептурою. Наприклад, замість американського віскі купити ірландський, додати прянощів або ягід. Про найвдаліші рецепти читайте далі.
Трюфельний сауер
Зазвичай трюфельну олію додають до салатів, сендвічів та інших страв. Його смак – тонкий, грибний. Але з напоями воно також може поєднуватись вдало. Для коктейлю знадобиться:
- 50 мл ірландського віскі;
- 35 мл соку свіжого лимона;
- 10 мл цукрового сиропу;
- 100 мл трюфельної олії;
- 10 перепелиних яєць;
- лід у кубиках.
Спочатку розбиваємо яйця в окрему ємність і змішуємо їх із олією. Даємо суміші настоятися хоча б 4-5 годин. Краще залишити ємність у прохолодному місці, але не в холодильнику. Яєчно-трюфельної маси вистачить на 5 порцій коктейлю.
Тепер приступимо до самого напою: в шейкер наливаємо 10 мл яєчної суміші, що настоялася, сироп, сік лимона і віскі. Як слід струшуємо, щоб з яєць утворилася піна. Після цього додаємо в шейкер лід і знову струшуємо.
Готовий коктейль через ситечко переливаємо в келих. Можна прикрасити цедрою лимона перед подачею.
Індійський сауер
Незвичайний пряний присмак та зернятка чорного кунжуту у поєднанні з традиційною кислою основою — чудова нагода відійти від загальноприйнятої рецептури, але не надто далеко. Для напою знадобиться:
- 40 мл віскі Glenmorangie;
- 20 мл сиропу кориці;
- 10 мл соку свіжого лайма;
- 25 мл білків перепелиних яєць;
- 75 г свіжого апельсина;
- 5 г насіння чорного кунжуту;
- лід у кубиках.
На келиху робимо облямівку з кунжуту. Для цього потрібно розтопити трохи цукру, мокнути в нього келих, а потім у кунжут, після чого залишити посудину в прохолодному місці, щоб цукрова суміш застигла на стінках.
Кладемо м'якоть свіжого апельсина в шейкер і тиснемо до стану кашки. Потім додаємо інгредієнти, що залишилися, і струшуємо разом з льодом. Готовий напій переливаємо в охолоджений келих через ситечко.
Вежа сили
У цьому рецепті кислий цитрусовий поєднується з нотками витриманого винограду та журавлини. На одну порцію потрібно:
- 50 мл бурбону Old Virginia;
- 25 мл соку свіжого лимона;
- 12 мл цукрового сиропу;
- 25 мл білка перепелиного яйця;
- 10 г журавлинного джему з додаванням портвейну;
- лід у кубиках.
До 10 г джему додаємо 5 г портвейну і перемішуємо. У шейкер додаємо всі інгредієнти за рецептом, крім льоду, і гарненько збовтуємо. Потім засипаємо всередину кригу і знову збиваємо. Готовий напій переливаємо через ситечко в келих.