Як готують лікер та його види
Тема: Напої | Дата: 01.02.2024
Приготування лікерів — це сімейна справа для багатьох, традиційне ремесло. Зараз з’явилося також багато нових компаній, які спеціалізуються на виготовленні цього напою. Використовується чимало різноманітних інгредієнтів та унікальних рецептур.
Найпопулярніші види лікерів
На ринку можна знайти безліч видів лікерів — від звичних до нестандартних смаків. Кожен має свої особливості та рецептуру, яка робить його неповторним. Ось декілька найпопулярніших:
- Вершковий лікер, наприклад Shanky's, солодкий алкогольний напій. Має багатий кремовий смак та ніжну текстуру. Основні інгредієнти — спирт, зазвичай віскі або коньяк, вершки та цукор. Переглянути асортимент лікерів та дізнатися вартість Shanky's Whip Black Irish Whiskey в Києві можна на сайті МАУДАУ. Цей вид алкоголю гармонує з десертами, а також прекрасно доповнює каву, чай та коктейлі.
- Фруктові та ягідні лікери, яскравими представниками є Гранатовий та Лімончело. Популярними є напої на основі вишні, абрикосу та цитрусових. Алкоголь пасує до фруктів, салатів, морепродуктів, сирів і десертів.
- Кавові лікери, як-от відомий Кахуа, готують на основі кави та спирту. Вони мають насичений смак та аромат. Прекрасним гастрономічним супроводом будуть десерти, морозиво, фрукти.
- Шоколадний лікер — солодкий та насичений напій, який подобається багатьом. Прекрасно пасує до десертів, кави, морозива, фруктів, печива та кексів.
- Горіхові лікери, такі як Амарето, мають неперевершений смак. Зазвичай для їхнього виробництва використовують мигдаль чи фундук. Прекрасне доповнення до десертів, морозива, сиру та кави. Також мигдальний лікер є класичним інгредієнтом коктейлю Amaretto Sour.
Процес приготування
Лікери — це ароматні та солодкі напої, сировиною для виготовлення можуть бути фрукти, трави, горіхи та спеції. На початку виробництва необхідно вибрати вид спирту: коньяк, горілка або нейтральний на смак. Далі сировина піддається мацерації — інгредієнти поміщають у спирт для витримки, щоб розкрити смак та аромат. Цей процес може тривати від кількох днів до тижнів. Після до напою додають цукор або солодкий сироп, за необхідності ароматизатори, та відправляють на фільтрацію. Деякі лікери піддаються дозріванню або витримці в бочках чи контейнерах. Це основні етапи, вони можуть коригуватися залежно від рецептури та виробника.
Який лікер вибрати
У виборі напою орієнтуйтеся насамперед на свої смаки й те, які страви ви бажаєте купити чи приготувати. Завдяки вдалим гастрономічним поєднанням лікер заграє новими фарбами. Переглянути великий асортимент і вибрати алкоголь можна на сайті маркету важливих штук МАУДАУ, де є всі найпопулярніші різновиди цього напою. Рецепти деяких лікерів є сімейними секретами, які передаються наступним поколінням у родині виробника.