Особливості покупки Ethereum (ETH), способи, оплата Приват24

Тема: Фінанси  |   Дата: 20.01.2022

Ethereum – друга за вартістю та затребуваністю криптовалюта у світі, яка поступається лише Біткоїну. Вона відкриває перед користувачами масу можливостей, а фінансові аналітики називають її найбільш перспективною та підходящою для інвестицій. Якщо ви також задумалися над вкладенням коштів у криптовалюту, то давайте дізнаємось, коли це краще зробити та яким Таким чином, наприклад, здійснивши обмін гривні через Приват24 на Ethereum (ETH).

Коли варто купувати Ефіріуми?

З огляду на те, що криптовалюта Ефіріум (ефір) – це дорогий цифровий актив, купувати його потрібно у відповідний період. Таким є момент, який демонструє зниження ціни. Покупка за низьким курсом виправдає вкладення тоді, коли вартість цифрового активу почне зростання.

Щоб вибрати «відповідний» момент, необхідно проаналізувати, як поводиться Ethereum протягом останніх місяців. Наприклад, ви задумалися про покупку після 06.12.2021. Аналізуємо біржові котирування ETH щодо гривні за місяць:

  • 12.2021 коштували 129 918 грн;
  • 12.201 – 102373 грн;
  • 01.2022 – 94340 грн.

Спостерігаємо тенденцію зниження ціни. Вирішивши почекати, спостерігаємо станом на 12.01.2022, і бачимо, що курс знизився до 89 690 грн. У той же час, криптовалюти часто виявляються непередбачуваними і дивують власників різким падінням або стрімким підвищенням ціни. На них впливають новини фінансового ринку, великі інвестори та ін. Вартість може суттєво коливатися протягом місяця, тижня та навіть дня.

Що важливо знати про покупку ETH?

Визначившись із відповідним для операції періодом, належить вирішити, як саме сплатити покупку. Зробити це можна відкритою у гривнях карткою ПриватБанку у Приват24. Використання інтернет-банкінгу дозволяє робити будь-які платежі цілодобово, швидко, не виходячи з дому. Маючи дистанційний доступ до своїх рахунків, ви в потрібний момент зможете самостійно зробити переказ грошей продавцю цифрових монет.

Придбати Ethereum, розплатившись карткою ПриватБанку, можна:

  • в онлайн-обмінниках;
  • на криптовалютній біржі;
  • у приватної особи (наприклад, майнера, який видобув цифрову монету та бажає її продати).

Останній варіант може залучити найнижчою ціною, але він найбільш ризикований. Він підходить якщо покупець знайомий із продавцем і абсолютно в ньому впевнений. В інших випадках вибирати потрібно між онлайн-обмінником та біржею. Кожен варіант має суттєві плюси та мінуси.

Криптовалютна біржа дозволяє знайти пропозицію вигідніше, ніж в обмінних сервісах. Наприклад, як зазначено вище, станом на 12.01.2022 р. середній біржовий курс становив 89690 грн, а в обмінниках – близько 92 тис. грн. Однак потрібно розібратися в нюансах роботи на майданчику, пройти процедури реєстрації та верифікації (далеко не всі готові надавати персональні дані), поповнити обліковий запис, створити ордер, дочекатися відповідної пропозиції. Не слід забувати, що на біржах передбачені комісії.

Обмінник - це сервіс, готовий прямо зараз обміняти гривні на Ефіріуми за встановленим у нього курсом. Ціна хоч і трохи вища за біржову, зате транзакція триватиме кілька хвилин, вся процедура – ​​справа пари кліків, можна все зробити анонімно, без реєстрації та верифікації, а також вибрати сервіс, який не стягує додаткових комісій.

Який варіант краще вирішувати вам! Головне – не поспішайте, уважно порівняйте позитивні сторони та недоліки, а також вибирайте перевірені та надійні сервіси.

Поділіться інформацією в соцмережах