Курка: які спеції вибрати до білого м'яса
Тема: Їжа | Дата: 28.04.2023
Куриця в кулінарії прирівнюється до чистого полотна через його м'який смак. Комбінацію спецій до курячого м'яса більшість кухарів вибирає, ґрунтуючись на особистих уподобаннях. Якщо ви хочете спробувати щось нове, вирушайте до магазин приправ і купіть інгредієнти, які наділять курку пікантним смаком, а вас зроблять в очах оточуючих кулінарним генієм.
Які приправи купити до курки
Куриця – популярний інгредієнт страв азіатської, середземноморської, європейської, індійської кухонь. З курячим м'ясом використовують такі приправи:
- Часник – універсальна спеція, що широко використовується у складах маринадів на Кавказі. Небагато часнику надасть курці пікантності.
- М'яка та «димна» копчена паприка подарує курячому м'ясу чудовий середземноморський смак і яскравий колір.
- Шавлія добре поєднується з куркою. Його смак, злегка гіркуватий із відтінком евкаліпту та лимона, перетворить куряче м'ясо на гастрономічний шедевр.
- Розмарин та курка – зіркове поєднання, яке використовують шеф-кухарі модних ресторанів та досвідчені господині. Прохолодний деревний аромат розмарину робить святковим будь-яку страву з курки. Спеція надто сильна, використовуйте її розумно.
- Чебрець, що одночасно нагадує м'яту, чебрець і майоран, використовують кухарі, які хочуть урізноманітнити простий смак курки складним ароматичним супроводом.
- Лавровий лист додають до маринаду для курки, коли хочуть надати страві складності. Його камфорний аромат зробить смак яскравішим.
- Солодкий і водночас гіркий естрагон із прохолодними м'ятними нотками добре підходить для курки.
Спеції для різних частин тушки курки
М'ясо курки відрізняється щільністю, структурою і навіть смаком на різних частинах тушки. Тому краще використовувати спеції, які добре підходять для того чи іншого виду курячого м'яса:
- Для приготування цілої тушки курки в духовці або на грилі вибирайте куркуму або популярну суміш – каррі.
- Курине філе отримає цікавий смак, якщо на сковорідку разом із шматочками м'яса покласти одну-дві запашні гілочки розмарину. До маринаду для шашлику з курячого філе додайте насіння гірчиці, коріандр, солодку паприку.
- Крильця та гомілки курки будуть смачнішими, якщо перед жарінням їх замаринувати в каррі. Якщо ви не любите цю суміш, замініть її на солодку паприку. Бажаєте додати страві «димка»? Використовуйте копчену солодку паприку. Для званої вечері спробуйте маринад з медом, соєвим соусом та сумішшю гірчичних зерен.
- Для приготування супів та бульйонів зі стегон, шиї, цілої тушки візьміть запашний чебрець.
Будь-яка спеція, використана в розумних обсягах, збагатить курку. Головне – не боятися експериментувати, щоб щодня насолоджуватися новими смаками.