Як приготувати топові роли

Тема: Їжа  |   Дата: 31.03.2023

Як приготувати топові роли

Чудовий смак, відмінні поживні властивості, величезна різноманітність і яскравий зовнішній вигляд - завдяки таким якостям роли стали одним з найбільш популярних у світі страв. Про те, як приготувати суші, здатні викликати справжній ефект ВАУ, ми й поговоримо зараз.

Рис – основа смачних суші

Якщо правильно приготувати рис, роли вийдуть смачними та красивими. І навпаки, якщо не дотримуватись ряду правил, готові рулетики не триматимуться купи або вийдуть настільки щільними, що рисинки не просочуватимуться соусами.

Головне правило - беріть круглі сорти. Сам процес варіння можна розділити на кілька етапів:

  • промиваємо рис 6-10 разів (вода має стати прозорою);
  • заливаємо на 2 см водою, чекаємо, поки закипить;
  • зменшуємо вогонь, варимо 15-20 хвилин;
  • вимикаємо кашу, даємо настоятися.
Щоб насолодитися суші, які точно не будуть розповзатися і злипатися, необов'язково готувати все самому. Також завжди можна замовити роли у Дніпрі в ресторані Sushi Master. Найкращі рецепти, топові сушисти, швидка доставка по місту та гарантія чудового смаку – ось чому клієнти обирають цей заклад.

Як зробити заправку

Сам рис вариться без приправ. Смак йому надає спеціальне заправлення. Для неї потрібно 200 мл рисового оцту, 7 столових ложок цукру та 3 чайні ложки солі. Все змішуємо, а потім ставимо на невеликий вогонь, доки кристали не розчиняться. Далі виливаємо на рис, що вже охолонув, акуратно перемішуємо.

Яку вибрати начинку

Тут ваша фантазія нічим не обмежена. Найчастіше для начинки використовують:

  • різні сорти риби (слабосолений та копчений лосось, тунець, вугор);
  • крем-сир;
  • креветки, мідії та інші морепродукти;
  • водорості;
  • огірок та авокадо;
  • крабове м'ясо та ін.

Як правильно загорнути роли

Є два основні способи:

  • Маки. Традиційні японські рулетики водоростей назовні. Для приготування необхідно розподілити рис по шорсткій поверхні норі (не трамбуємо, а просто викладаємо, інакше рисинки не будуть добре просочуватися соусами). Далі викладаємо начинку та формуємо рулет. Готову страву розрізаємо на 6-8 шматочків (лезо ножа та руки періодично змащуємо сумішшю води та оцту, щоб вони не були липкими).
  • Урамаки. Сучасний погляд на роли. Нори розрізаємо на 2 половинки. Зверху кладемо рис, перевертаємо. Додаємо начинку, за допомогою циновки робимо рулетик. В результаті зверху виявиться рис. Його можна прикрасити за допомогою ікри, кунжуту, скибочок риби чи авокадо.

Не забудьте про соєвий соус, васабі та імбир. Спеції та добавки дозволять повною мірою розкрити смак екзотичної страви!

 

Поділіться інформацією в Facebook