Що потрібно знати про акустичні гітари: матеріал, дизайн, звук

Тема: Музичні інструменти  |   Дата: 14.02.2022

Властивості, які мають акустичні гітари, закладені в їхньому пристрої, що цілком природно. Однак фактори, що впливають на звучання інструментів, настільки різноманітні і непрості, що заслуговують на окрему розповідь. Саме про них йтиметься у матеріалі, який підготували елементи інтернет-магазину Музлайн.

акустичні гітари

>

Секрет ідеального звуку

Акустична гітара - чудовий немеханічний пристрій, який здатний видавати гарне музичне звучання. Але лише за умови, що зроблена вона з якісної сировини - у нашому випадку з натуральної деревини, підготовленої та обробленої спеціальним чином. Головну роль освіти звуку тут грає якість волокон дерева - що вони рівні, довше, щільніше і рівномірніше, тим краще. Обробка частини дерева, обраного для виробництва гітари, є чимось подібним до консервації, фіксації волокон в оптимальному положенні та стані. Хороші акустичні гітари роблять здебільшого з:

  • їли;
  • клена;
  • палісандра.

В даний час вирощують спеціальні сорти цих дерев та обробляють у контрольованих умовах для досягнення гарантовано якісного результату.

Але сама по собі гарна деревина – це ще не все. Не меншу роль грає і конструкція гітари - формат та розмір корпусу, баланс його з грифом, наявність або відсутність фінального покриття на зовнішніх поверхнях січень. Невипадково існує кілька різних типів корпусів - вестерн, дредноут тощо. Вони мають відчутну різницю у характері звуку та його гучності.

Правила безпеки для гітари

Щоб акустична гітара зберегла красу свого звучання, з нею не потрібно правильно поводитися. Правильно в цьому випадку це дбайливо.

Насамперед важливо контролювати вологість повітря у приміщенні, де гітара зберігається. У жодному разі не варто тримати її поблизу джерела тепла - біля батареї або обігрівача, тому що вони сильно перемішують повітря, а в таких умовах деревина гітари теж швидко пересохне. Оптимальний варіант - у зимовий час використовувати зволожувач повітря та їх зберігати інструмент у чохлі.

Фахівці інтернет-магазину Muzline також попереджають, що догляд за акустичною гітарою передбачає і регулярне очищення корпусу та грифу від забруднюючих речовин та своєчасну заміну струн.

гітари акустичні

Враховуючи, що гітара - не механічний пристрій і не має рухливих елементів, що зношуються, такий простий і регулярний догляд істотно продовжить їй життя.

Поділіться інформацією в соцмережах