Чим відрізняються і що спільного у моделей iPhone 13 Pro Max та iPhone 13 Pro

Тема: Технології  |   Дата: 13.01.2022

Apple запропонував покупцям дві новинки –iPhone 13 Pro Max та iPhone 13 Pro. Зробити вибір між цими смартфонами непросто. Але вирішити проблему та купити відповідний пристрій дозволить порівняння технічних характеристик та інших важливих особливостей.

Зовнішній вигляд та габарити

Порівняння двох моделей необхідно почати з їхнього зовнішнього вигляду. Колірне оформлення ідентичне: випускаються смартфони у графітовому, золотистому, сріблястому відтінку, а також кольорі «альпійська блакитність». Вага iPhone 13 Pro становить 203 г, а у iPhone 13 Pro Max – 238 г. Другий варіант не лише важче, а ще й ширше, а також довше. Товщина однакова – 7,65 мм.

Дисплеї Super Retina XDR із підтримкою технології ProMotion, але діагоналі різні. Відповідно, 6,1 та 6,7 дюйма. Зовні дисплеї мають вигляд стандартних прямокутників у вигнутому корпусі, у яких закруглені кути.

Що спільного

Серед однакових характеристик моделей необхідно виділити такі:

  • підтримка технології True Tone;
  • розширену колірну гаму (P3);
  • гаптичний дотик;
  • стандартну контрастність та яскравість;
  • наявність олеофобного покриття, яке запобігає появі слідів від пальців;
  • можливість відображення кількох мов та символьних наборів.

Турбота про навколишнє середовище

При виготовленні обох моделей виробник дбає про екологію. Для цього ретельно відбираються матеріали. 99% вольфраму у смартфонах – перероблений матеріал. Це стосується і рідкісноземельних металів - вони використовуються тільки після переробки (наприклад, материнська плата покрита переробленим золотом). Застосовуваний пластик (близько 35%) також є вторинною сировиною.

Серед хімічних інновацій необхідно відзначити відсутність миш'яку у склі. При виробництві пристроїв не використовується ртуть, берилій, ПВХ, вогнестійкі бромовані домішки.

У своїй роботі Apple дотримується програми нульового рівня відходів. Заводи бренду переходять використання чисто відновлюваних джерел енергії.

Ключові особливості кожної моделі

Чому варто вибрати iPhone 13 Pro Max? Ця модель підійде для тих, хто вважає за краще користуватися смартфоном з великим екраном. Також вона має більш ємний акумулятор (різниця з iPhone 13 Pro на 1257 мАг). Показник автономності більший на 42%.

Але не можна сказати, що iPhone 13 Pro не заслуговує на увагу. Попит на цю модель суттєвий завдяки вазі – на 36 г менше. Це забезпечує комфортне використання (зручно лежить у руці), а також корпус, що вже на 6,6 мм.

Поділіться інформацією в соцмережах