Створюємо затишний кінопростір у себе вдома

Тема: Електроніка  |   Дата: 14.12.2021

Велика китайська компанія-виробник електроніки, мобільної та побутової техніки TCL восени 2021 року представила перший у світі 75-дюймовий дисплей для телевізорів з роздільною здатністю 8К. Інноваційна можливість пристрою – частота поновлення кадрів 265 Гц. Параметр вдвічі перевищує функціонал стандартних моделей, для порівняння телевізори з роздільною здатністю 8К (120 Гц).

Крім того, бренд TCL анонсував вихід 85-дюймового рідкокристалічного дисплея найвищої якості, створеного за технологією IGZO. Залишається чекати появи новинок у продажу, а поки що можна підготуватися, продумавши всі нюанси організації кінопростору у себе вдома.

Необхідні предмети

Щоб створити в одній із кімнат житла справжній мініатюрний кінотеатр, насправді не потрібно робити нічого надприродного. Але вам доведеться підготувати обов'язкові деталі:

  • телевізор з великим екраном (діагоналлю не менше 60 дюймів);
  • акустичну систему;
  • зручний диван або кілька крісел;
  • світлофільтри на вікна (щоб можна було насолоджуватися переглядом фільмів у будь-який час доби).

Яким би потужним не був динамік телевізора, не варто відмовлятися від використання професійної акустичної системи, якщо хочете досягти максимального занурення у те, що відбувається на екрані. Комплект акустики складається з декількох колонок та сабвуфера, що відтворює низькочастотні звуки.

Найпопулярнішими вважаються два варіанти аудіосистем: 5:1 та 7:1. У першому випадку на один сабвуфер припадає п'ять колонок, а в другому – відповідно сім. Вибирайте, орієнтуючись розміри приміщення. Чим просторіша кімната для домашнього кінотеатру, тим більше колонок знадобиться.

Не забувайте і про шумоізоляцію приміщення. Вашим сусідам навряд чи сподобається дивитися (точніше, слухати) фільми разом з вами. Тому потрібно завчасно покрити стіни звукопоглинаючими матеріалами.

Правильне розташування предметів

Йому також важливо приділити особливу увагу:

  1. Центральне місце в домашньому кінотеатрі має займати телевізор. Інші предмети меблів та техніки вишиковуються навколо нього.
  2. Диван або крісла поставте чітко напроти телевізора.
  3. Акустика зазвичай розміщується з боків екрана. У деяких випадках колонки частково вішаються над телевізором для посилення звукових ефектів. Підбір та встановлення акустики бажано довірити професіоналам.

Якщо приміщення для домашнього кінотеатру досить велике, розмістіть телевізор на максимальній відстані від вікна. Так ви мінімізуєте перешкоди у вигляді звуків із вулиці.

Правильне освітлення

Важливий нюанс. Надто яскраве світло або, навпаки, непроглядна темрява заважатимуть насолоджуватися переглядом фільмів. Плюс погано вплинуть на зір. Розумний варіант – м'яке та ненав'язливе освітлення, що регулюється за напрямком та яскравістю. Ідеально підійдуть точкові світильники, а також світлові гірлянди та панелі.

Рівномірно розмістіть джерела м'якого світла по всій площі приміщення. Відмовтеся від люстр, прикрашених звисаючими елементами. Останні реагуватимуть на звукові вібрації від динаміків, почнуть деренчити, порушуючи затишну атмосферу домашнього кінопростору.

Якщо не бажаєте пропустити жодної цікавої цінової пропозиції – переходьте на сайт Comfy.ua та слідкуйте за оновленнями товарів. Нехай ваш технічний шопінг буде продуктивним та вигідним!

Поділіться інформацією в соцмережах