Дитячі коляски: особливості вибору

Тема: Товари для дітей  |   Дата: 22.04.2024

Молоді батьки стикаються з безліччю питань. Одним із них є вибір дитячого візка. Від цього залежить те, наскільки зручно буде дитині під час прогулянок, тому до вибору варто підійти відповідально. Які бувають коляски дитячі і на що звернути увагу при виборі — розповідаємо далі.

Які моделі дитячих колясок

Дитячі коляски бувають різних видів. Розглянемо найпопулярніші моделі.

Прогулянкові

Прогулянкові коляски є одними з найпопулярніших. Вони відрізняються зручною конструкцією та надійністю. Ці моделі поділяються на два підвиди:

  • Трість. Такі коляски легші та компактніші, завдяки чому вони добре маневрують і не займають багато місця. Однак для довгих прогулянок вони не підходять, оскільки сидіти у них тривалий час не дуже зручно.
  • Книжка. Ці коляски важчі та стійкіші, ніж тростини. Вони оснащені регульованим сидінням та багажником для особистих речей. Але варто враховувати, що коляски-книжки досить громіздкі.

На сьогодні прогулянковий візок — це найуніверсальніший варіант, який можна використовувати практично за будь-яких умов.

Коляски-транформери

Коляски-трансформери — це моделі, які можна використовувати одночасно в якості люльки та прогулянкової коляски. Вони мають великі колеса, завдяки яким можуть легко долати різноманітні перешкоди.

Недоліком коляски-трансформера є велика вага (10-12 кг) та великі розміри. Також такі моделі, як правило, недостатньо утеплені.

Триколісні

Триколісні коляски — це непогана альтернатива прогулянковим моделям. Вони відрізняються тим, що мають одинарне чи здвоєне переднє колесо, яке може повертатися навколо своєї осі. Порівняно з іншими моделями, триколісні коляски трохи важать і зручно керуються.

Кілька порад щодо вибору коляски

Щоб підібрати дитячий візок, який прослужить довго, перед придбанням варто скористатися такими рекомендаціями:

  • визначити, до якого віку дитини візок використовуватиметься;
  • звернути увагу на зручність ручок, хід та справність коліс;
  • переконатися, що ткані частини коляски можна відстебнути для прання.

Коляска — це річ, у якій дитина проведе чимало часу, тому варто підібрати максимально зручну модель. Придбати дитячий візок відповідного типу можна в інтернет-магазині Avtokrisla.com.

Поділіться інформацією в соцмережах