Як вибрати BMX велосипед для новачків?

Тема: Дозвілля  |   Дата: 25.04.2024

Як вибрати BMX велосипед для новачків?

З особливостями BMX велосипедів знайомі, хоч би поверхово, приблизно всі велосипедисти. Є розуміння, що це зменшена за розмірами модель з конструкцією, що дозволяє робити різні трюки та круті маневри. При цьому потрібно розуміти, що екстремальне катання має на увазі певні навички, підготовку. Новачкам завжди складно входити в новий для себе стиль і ще складніше правильно підібрати такий велосипед. Перед тим, як купити BMX через сайт Veliki для себе, є сенс докладніше заглибитися в технічні особливості, враховуючи те, в якому стилі буде їзда.

Як вибрати BMX велосипед для початківця?

Основними питаннями, окрім фінансових можливостей покупця, є визначення зі стилем. На відміну від умовного міського велосипеда, де все одно однаково, тут є кілька принципово різних розвилок. Для нових і не дуже досвідчених велосипедистів є сенс підбирати велосипеди під напрямки стріт, дерт чи парк. Як вибрати BMX велосипед для трюків, зрозуміти буде набагато простіше, якщо спочатку будуть отримані базові навички.

веломагазин Київ

Щодо питання вартості, то тут є два особливі моменти:

  1. Можна відразу взяти для себе найбільш передову модель, зроблену за останніми канонами, заплативши суттєву суму. Плюси, це наявність усіх опцій для виконання трюків та небезпечних маневрів. Мінуси в тому, що велосипед може вдарити по кишені, а райдери не до кінця розуміють, як реалізувати доступні опції. Ще є фактор того, що приватні падіння призведуть до дорогого ремонту.
  2. Можна взяти відносно дешевий велосипед, поступово звикаючи до нового для себе виду їзди і вже потім змінювати основні компоненти на якісніші. Підхід має право на життя, але досвідчені велосипедисти рекомендують одразу дивитися на збалансовані за опціями велосипеди із середнього цінового сегменту.

Якщо хочеться купити BMX велосипед для дітей, то ці поради також є доречними. Найкраще підбирати середні за ціною байки.

Який BMX велосипед краще для новачків?

Перейшовши на сторінку веломагазин Київ і дивлячись на те, які характеристики є в каталозі Veliki, можна трохи злякатися кількості показників. Оптимально робити вибір із уже знаючою людиною, наприклад, заздалегідь сказавши йому про проблему, як вибрати BMX велосипед для парку. Також можна проконсультуватися з менеджерами магазину, які відразу ж попросять назвати потрібний стиль їзди, після чого скажуть, яка рама потрібна. Для рейсингу або стріт-райдингу радять купувати рами з Hi-Ten сталі. Рама важка, але дуже міцна. Інший варіант, коли керування є агресивним. І тут потрібна одночасно міцна, але легка рама. Рекомендується купувати велосипеди з рамою із хромомолібденової сталі. Вона дає потрібну динаміку накату, гасить вібрації.

Який BMX велосипед краще для новачків?

Якщо потрібно розібратися в питаннях, як вибрати BMX велосипед для фрістайлу або як вибрати BMX велосипед для dirt jumping, доведеться дивитися і на інші характеристики крім рами. Наприклад, завжди порушується питання вибору втулок. Для цього велосипеда потрібні саме втулки на базі промислових закритих підшипників, які дають відповідний рівень накату та переносять удари. Передавальною системою має виступати для новачків саме драйвер.

Щодо каретки, то новачкам можна відразу дивитися на універсальний та збалансований MID-стандарт, не вникаючи особливо інших компонентів. Є ще й питання вибору шатунів, і коли вирішується проблема, як вибрати BMX велосипед для street під новачка, відповіддю найчастіше виступає двох або триелементні системи. Якщо є гроші, то краще не економити на ободах і одразу брати моделі з подвійним ободом. Далі, зі зростанням власної кваліфікації, окремі елементи велосипеда можна буде замінювати на більш дорогі та якісні, не змінюючи саму базу. Це нормальна практика для велосипедів, ув'язнених на екстремальні види водіння. Також заміна відбувається іноді через критичний знос. Найбільш функціональні моделі для професійної їзди важать до 9 кг. Дешеві байки зазвичай значно важчі.

Поділіться інформацією в соцмережах