Якісна та надійна мікрохвильова піч - яка вона?

Тема: Прилади  |   Дата: 30.10.2023

Якщо вам потрібна помічниця, тоді варто купити мікрохвильову піч, яка дозволить швидко та смачно нагріти їжу. Тому, щоб насолоджуватися придбаною технікою, необхідно визначитися з її параметрами та додатковими функціями.

Які бувають мікрохвильові печі, які вважаються якісними мікрохвильовками?

Перш ніж вибирати якісні мікрохвильові печі, слід визначитися, вам потрібна тільки функція підігріву або ж вибрати агрегат, який зможе розморожувати, а також готувати смачні страви.

Соло

Такі мікрохвильові печі відрізняються найпримітивнішим набором функцій, оскільки в них встановлений магнетрон, який призначений тільки для підігріву продуктів. Які підігріваються завдяки впливу на них магнетрону, а також підігріванню у продукті рідини.

З грилем

Завдяки наявності не тільки магнетрону, а й ТЕНу можна приготувати смачну страву, яка матиме зажаристу скоринку.

У свою чергу гриль може бути у вигляді звичного та доступного за вартістю ТЕНу, кварцовим або керамічним.

  1. ТЕН - це нагрівальний елемент у вигляді спіралі, який встановлюється у верхній частині пристрою. У свою чергу нагрівальний елемент може бути рухомим або стаціонарним, що дозволяє якісніше прогрівати продукти і створювати рум'яну скоринку. Єдине “але”, досить складний догляд за спіраллю. Вона розпалюється до 650 градусів.
  2. Кварцові грилі бувають у вигляді кварцового нагрівального елемента або металевої трубки. Для того щоб на нагрівальні елементи не потрапляли частинки жиру, вони закриті спеціальним склом, яке дуже просто і легко доглядати. Кварцовий нагрівальний елемент розжарюється до 800 градусів.
  3. Керамічний гриль вважається найбільш оптимальним варіантом, оскільки він рівномірніше прогріває продукти. Такий варіант підійде, якщо ви часто готуєте різноманітні страви у мікрохвильовій печі.

Пристрій з функцією конвекції, яка якісна мікрохвильова піч?

Такі агрегати відрізняються наявністю одного або кількох вентиляторів, які відповідають за рівномірний розподіл гарячого повітря камерою. Завдяки рівномірному розподілу, вміщена страва швидко, а головне рівномірно пропікається.

Завдяки конвекції можна готувати не тільки м'ясні страви, а й смачні, ароматні булочки.

Тому якісна мікрохвильова піч повинна підбиратися під ваші потреби, а також частоту приготування в ній різноманітних страв. Слід зазначити, що соло коштуватимуть на порядок дешевше за конвекцію.

Яка найякісніша мікрохвильова піч за типом установки?

Можна купити техніку, що вбудовується, або окремо стоїть. Виділити, яка найнадійніша мікрохвильова піч у даному параметрі, неможливо. Тут при виборі потрібно орієнтуватися на індивідуальні переваги, також можливість установки агрегату.

Прилад, що окремо стоїть, можна легко переставити або перевезти, з вбудовуваною технікою все не настільки просто.

Яку потужність мають хороші якісні мікрохвильові печі?

Навіть якщо ви розглядаєте недорогі якісні мікрохвильові печі, тоді обов'язково зверніть увагу на їх параметри потужності, оскільки саме від даних показників залежить, як швидко підігріватиметься страва або готуватиметься завантажені продукти.

Сьогодні пропонуються агрегати з потужністю в межах 700-1500 Вт. Якщо вам потрібна мікрохвильова піч для розігріву продуктів – то можна вибрати агрегат з потужністю 1000 Вт, а для приготування складних страв слід вибирати кухонний гаджет потужністю 1500 Вт.

Об'єм камери, як вибрати якісну мікрохвильову піч?

Визначити, яка найякісніша мікрохвильова піч за обсягом камери досить складно, адже даний вибір залежить від того, як часто ви плануєте їй користуватися, а також які порції розігрівати.

Сьогодні пропонуються камери 12-45 літрів, найбільш ходовими мікрохвильовими печами вважаються агрегати, що мають камеру об'ємом 21-27 літрів.

Для однієї людини цілком вистачить мікрохвильової печі до 20 літрів, для трьох - 20-35 літрів, а для великої родини варто розглядати агрегати, які мають максимальний об'єм внутрішньої камери до 50 літрів.

Варіант управління пристроєм, яка найнадійніша мікрохвильова піч?

Варто знати, що хороші якісні мікрохвильові печі можуть мати різний тип управління, від якого залежить простота використання кухонного гаджета.

  1. Механічний варіант найбільш простий, зрозумілий та практичний. В агрегаті передбачено лише дві ручки-крутилки, одна відповідає за час підігріву, а друга за вибір потужності чи режиму. Такий варіант має доступну вартість.
  2. Електронне керування має велику популярність. Щоб активувати роботу приладу, достатньо натиснути на кнопку. Найчастіше такий прилад має невеликий дисплей, на якому виводиться час роботи.
  3. Сенсорне управління найпростіше і найдорожче управління, тому агрегат буде коштувати значно дорожче, ніж інші вищезгадані варіанти. У таких пристроях передбачено безліч програм та режимів, якими можна керувати через спеціальний монітор.

Вирішити, які надійні мікрохвильові печі можете тільки ви, тому що вам доведеться керувати підігрівом і розбиратися з правилами використання як механічного електроприладу, так і сенсорного.

Матеріал покриття внутрішньої камери, як вибрати надійну мікрохвильову піч?

Найнадійніші мікрохвильові печі можуть мати різний матеріал, що покриває внутрішню камеру. Тому, щоб вибрати найбезпечніший і практичніший у використанні, слід ознайомитися з характеристиками матеріалів, а також думками кваліфікованих фахівців.

  1. Емальоване покриття відрізняється простотою догляду, досить стійко витримує вплив високих температур. Наноситься таке покриття, найчастіше у бюджетних варіантах.
  2. Нержавіюча сталь - найпрактичніший і найнадійніший варіант. Він, на відміну від інших, не боїться високих температур, а також за ним досить просто доглядати. Догляд може здійснюватись тільки м'якими миючими засобами.
  3. Керамічний варіант покриття відрізняється своєю гладкою структурою, а також легким доглядом за поверхнями. Також буває біокерамічне покриття, яке має гарний зовнішній вигляд, відрізняється міцністю та простим доглядом, але боїться сколів.

Які мікрохвильові печі найнадійніші, чи потрібен інверторний агрегат

Якщо потрібна надійна мікрохвильова піч, тоді варто звернути увагу на інверторну, на відміну від звичайної магнетронної її принцип роботи вважається більш простим, надійним і неагресивним.

В інверторних пристроях починається робота з високих потужностей, а потім вони поступово знижуються.

Головною відмінністю таких агрегатів є відсутність в них тарілки, що обертається.

Завдяки чому габарити мікрохвильової печі зменшуються, а корисні властивості у продуктах зберігаються. Але є у таких мікрохвильових печей одне “але” - вони мають дуже високу вартість.

Додаткові функції, як вибрати прості та надійні мікрохвильові печі?

Вирішуючи питання про те, які мікрохвильові печі найнадійніші, слід також звернути увагу на додаткові функції агрегату, щоб ви змогли придбати багатофункціональний прилад.

  1. “Авторозморожування” дозволяє розморозити продукти, що були заморожені. Достатньо вибрати цю програму та вказати час.
  2. “Функція очищення пором” - дозволить швидко та якісно помити камеру агрегату всередині. Достатньо заповнити спеціальну ємність водою і помістити в мікрохвильову піч, активуючи роботу. Після цього слід протерти стінки, легко видаляючи залишки жиру.
  3. “Автоматичне підтримання температури”. Також актуальна функція, так як можна підігріти їжу, якщо ви не прийшли відразу їсти, то їжа навіть через півгодини залишатиметься теплою.
  4. “Захист від дітей” - незамінна функція, яка блокує можливість натискання кнопок та активації роботи агрегату, завдяки чому дитина не зможе увімкнути або вимкнути пристрій.
  5. “Таймер” Незамінна річ, яка може сповістити про закінчення роботи агрегату, можна вимкнути звуковий сигнал у деяких моделях.
  6. “Відстрочка запуску” тобто можна виставити час, через який робота мікрохвильової печі має бути активована та підігріта їжа.
  7. “Видалення запаху” - незамінна функція, коли сазу після підігріву їжі або приготування залишається запахом, а потрібно помістити в камеру наступний продукт. Завдяки активації режиму камери швидко видаляється сторонній або неприємний запах.

Також іноді в мікрохвильових печах пропонується режим ферментації, коли використовуються низькі температури для ферментації будь-якого продукту, завдяки чому можна приготувати тісто для булочок або йогурт в мікрохвильовій печі. Для тих хто стежить за своїм харчуванням буде актуальна функція “ Достатньо взяти спеціальну ємність для приготування, помістити в неї всі інгредієнти, долити води і активувати роботу агрегату на цю функцію. Варто також згадати про автоматичні режими готування, тобто необхідно вибрати кнопку “піца” або “гарнір” і мікрохвильова піч самостійно виставить потужність і час приготування страви.

Чи потрібний поворотний столик?

Деякі прості та надійні мікрохвильові печі можуть продаватися без поворотного столика і може виникнути питання, який агрегат купувати і чим одні відрізняються від інших.

Слід розпочати з того, що підігрів їжі здійснюється завдяки магнетрону, він у свою чергу може встановлюватися в різних площинах кухонного гаджета.

Наприклад, при його установці збоку, він буде підігрівати продукт тільки з одного боку, тому в комплекті передбачається тарілка, що обертається, що дозволяє рівномірно прогріти страву.

Іноді можна зустріти мікрохвильові печі без поворотного столика, у такому разі магнетрон встановлюється зверху або знизу, що забезпечує рівномірне прогрівання продуктів, поміщених у камеру.

Варіант відчинення дверцят, які надійні мікрохвильові печі?

На питання, як вибрати якісну мікрохвильову піч, наші експерти точно можуть сказати, зверніть увагу на тип відчинення дверцят. Адже від того, в який бік і як відкриваються дверцята, залежить зручність використання мікрохвильової печі.

Сьогодні пропонується класичний варіант відчинення дверей, який відкриває дверцята вліво, також пропонуються агрегати, де відкидаються дверцята, як у духових шаф.

Довжина шнура та клас енергоспоживання, яка надійна мікрохвильова піч?

Слід зазначити, що якісні НВЧ-печі мають досить високу потужність, а також постійне енергоспоживання. Щоб агрегат споживав менше електроенергії, рекомендуємо звернути увагу на мікрохвильові печі А+++ класу енергоспоживання, які, на відміну від інших агрегатів, під час роботи економлять до 30% електроенергії.

Довжина шнура майже у всіх мікрохвильових печей однакова - вона варіюється від 0,6-1,5 метрів. Вибір довжини шнура повинен залежати від місця розташування мікрохвильової печі та розетки.

Які найнадійніші мікрохвильові печі?

Наші експерти детально розповіли, як вибрати надійну мікрохвильову піч, на які параметри, характеристики та нюанси слід звертати увагу, щоб вибрати найбільш якісний та довговічний прилад.

Тому рекомендуємо звернути увагу на надійні НВЧ-печі Xiaomi Mijia, Samsung, LG, Panasonic, Siemens, Gorenje. Дані виробники створюють якісну техніку, яка відповідає всім нормам, має стильний зовнішній вигляд і може вписатися в будь-який інтер'єр, а також допоможе створити смачні та ароматні страви.

Поділіться інформацією в соцмережах