Для яких видів спецтехніки використовується вантажний автомобіль?

Тема: Авто  |   Дата: 08.03.2024

Будь-який вантажний автомобіль має область свого застосування та конкретне призначення. Наприклад, для перевезення вантажів використовують бортові вантажівки, самоскиди, цистерни, для вантажно-розвантажувальних робіт застосовують автокрани або крани-маніпулятори, а для підняття людей з обладнанням на висоту потрібно взяти в оренду або купити автовишку.

вантажні автомобілі

Які вантажні автомобілі використовуються для встановлення спецтехніки?

Багато видів спеціальних надбудов та підйомних механізмів (самоскиди, автоцистерни на бензовози, бітумовози, нафтовози та іншу спецтехніку для транспортування технологічних та харчових рідин, крани-маніпулятори, кранові установки, автовишки, фургони різного типу та призначення) встановлюється на такі вантажні авто, як вантажні шасі із відповідними технічними характеристиками, такими як:

  • Колісна формула
  • Максимальна повна маса
  • Споряджена маса автомобіля
  • Вантажопідйомність (щоб отримати значення допустимого навантаження, яке може витримати вантажний автомобіль, потрібно від значення повної маси відняти значення спорядженої маси)
  • Колісна база
  • Монтажна довжина рами
  • Тип та потужність двигуна
  • Тип кабіни.

Крім того, монтаж спецтехніки можна виконувати на сідлові тягачі, причіпну техніку, а підйомні механізми встановлюють на вантажопасажирські автобуси із суцільнометалевим фургоном, повнопривідні пікапи та інші види транспортних засобів.

Скільки коштує спецтехніка на вантажних шасі?

На вантажні авто ціна є основною складовою повної вартості спецтехніки, яку виготовляють в Україні. В свою чергу ціна вантажівки залежить від його технічних характеристик, а також від торгової марки і країни її походження.

вантажне авто

На вартість виготовленої спецтехніки також впливають такі фактори, як технічні характеристики кузовних надбудов або підйомних механізмів. Наприклад, якщо ви хочете замовити та купити автогідропідйомник, ціна автовишки залежить від таких параметрів, як максимальна робоча висота, максимальний горизонтальний виліт, навантаження на робочий кошик. Також ціна АГП залежить від бренду та де він виготовляється: автогідропідйомники з Італії від Oil & Steel, Comet, CTE, Socage можуть мати більшу вартість ніж турецькі або білоруські аналоги, але за своїми перевагами автовишки з Італії або з Південної Кореї більш високотехнологічні, надійні та мають підвищений рівень безпеки.

Коли ви збираєтесь замовити та купити кран-маніпулятор з монтажем на вантажні авто або автокран, то ваш вибір визначатимуть, насамперед, такі параметри кранів-маніпуляторів та автокранів:

  • Максимальний вантажний момент
  • Вантажопідйомність на мінімальному вильоті стріли
  • Максимальний гідравлічний виліт
  • Кількість секцій.

У такої кузовної надбудови, як самоскид, ціна залежить від таких параметрів, як вантажопідйомність, об`єм, напрям розвантаження. У цистерни важливі її місткість та кількість секцій, а також важливе значення має геометрія цистерни, зокрема за її поперечним перерізом.

Коли ви збираєтесь купити спецтехніку на базі вантажних автомобілів, радимо звернутись у відділ продажів компанії «УкрАвтоКомплект», щоб отримати найбільш компетентну рекомендацію у виборі сумісного вантажного автомобіля.

Поділіться інформацією в соцмережах