Який вид теплої підлоги вибрати для приватного будинку?

Тема: Ремонт  |   Дата: 26.09.2022

Система теплої підлоги - це один з найпопулярніших (і що головне ефективних) способів обігріву житлових приміщень. Особливо це стосується будинків, розташованих далеко від міських комунікацій, де опалення здійснюється виключно електрикою. Якщо узагальнити, тепла підлога буває двох видів: водяна та електрична. Ми будемо розглядати лише електричні різновиди, оскільки вони вважаються більш безпечними та простими у монтажі. Електричну теплу підлогу можна використовувати як доповнення, так і як основну систему опалення. Це відмінна альтернатива традиційним батареям та радіаторам, які часто псують зовнішній вигляд інтер'єру. Ми підготували пару порад про те, який вид теплої підлоги краще обрати саме для приватного будинку. Дуже сподіваємося, що ця інформація допоможе вам хоч трохи зорієнтуватися.

Відштовхуйтеся від схеми приміщення

Ми маємо на увазі розташування меблів, комунікацій і так далі. Шафи, ліжка, тумби, дивани та інші громіздкі предмети не варто розташовувати на ділянках підлоги, що обігріваються. Це може призвести до перегріву системи та деформації покриття для підлоги. Та й ККД тоді зводитиметься до нуля, бо підлога грітиме меблі. Існує кілька типів електричної теплої підлоги:

  • Кабельні електричні підлоги. В основному вони використовуються у великих приміщеннях, тому що монтаж такої системи досить трудомісткий. Тепла підлога на основі нагрівального кабелю або секцій має на увазі укладання спеціальних кабелів, розміщених змійкою. Монтаж відбувається на шар теплоізоляційного матеріалу, під яким має бути прокладена хороша гідроізоляція. Зверху роблять цементну стяжку, а потім вже укладають покриття для підлоги. Для ванних кімнат та інших приміщень з підвищеною вологістю є ідеальним варіантом.
  • Нагрівальні мати. Це готові секції із сітки, в яких дроти вже укладені та прикріплені до основи. Для укладання без стяжки ідеально підходять саме інфрачервоні мати, тому що вони сумісні з будь-яким типом покриття для підлоги (ламінат, лінолеум і так далі).

Якщо ви хочете купити якісну систему теплої підлоги, рекомендуємо заглянути в інтернет-магазині RD-market. У каталозі представлена ​​оригінальна продукція Nexans за ціною виробника, без переплат. Це оптимальний варіант у співвідношенні ціна/якість для опалювальної системи для приватного будинку.

Поділіться інформацією в соцмережах