iPhone 14 Max: унікальні його характеристики та переваги

Тема: Технології  |   Дата: 19.11.2022

На відміну від багатьох інших відомих світових виробників, Apple випускає всього по чотири смартфони на рік, які презентує у вересні. Цьогоріч були представлені дві базові (iPhone 14 і iPhone 14 Plus) і дві Pro-версії (iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max). Як бачимо, версії mini в переліку немає, а замість нього була представлена повна протилежність — iPhone Max.

Чому так сталося? Річ у тому, що смартфон з невеликою діагоналлю в 5.4 дюйма і меншою місткістю акумулятора не отримав такої популярності, як розраховували розробники. Тому було вирішено замінити його моделлю саме того розміру, який зараз більш популярний — 6.7 дюйма. Звичайно ж, вартість iPhone 14 Plus трохи вища у порівнянні зі звичайним iPhone 14, тоді як Mini навпаки коштував дешевше.

Чим може похвалитися новинка

Головна відмінність iPhone 14 Plus від більшості світових новинок полягає в тому, що це смартфон преміум-класу, як і всі продукти Apple. За характеристиками він програє старшим версіям, але все одно залишається топовим.

Ось деяка інформація про нього:

  • Продуктивність. Серце смартфону — покращена варіація минулорічної SoC A15 Bionic. Її високу продуктивність забезпечує 5-нм техпроцес, 6 ядер (4 енергоефективні — Blizzard і 2 високопродуктивні — Avalanche) з максимальною частотою 3.2 ГГц, 16-ядерною нейромережею Neural Engine і 5-ядерним відеочіпом. Обсяг оперативної пам’яті складає 6 Гб, що на 2 Гб більше в порівнянні з минулим роком. Стандарт оперативки — DDR4X.
  • Дисплей. При діагоналі 6.7 дюйма OLED-дисплей має роздільну здатність 2778×1284, що забезпечує щільність пікселів на 1 дюйм в кількості 458 точок. Максимальна яскравість встановлена на рівні 1200 ніт, тому Айфон зберігає хорошу видимість при яскравому сонці. Частота оновлення зображення — 60 Гц. Стандартний “чубчик” в цій версії залишився, тоді як в старших його немає.
  • Камери. Тут залишилася подвійна камера з роздільною здатністю по 12 Мп на кожному об’єктиві. Але якість фотографування та відеозйомки повинна бути кращою, ніж минулого року. Звичайно, на якісь глобальні зміни розраховувати не варто, адже і Айфон 13 робить висококласні фото та відео.
  • Акумулятор. Його місткість становить 4325 мАг. Це число виглядає не дуже переконливо на загальному фоні, де батареї в 5000 і 6000 мАг в Андроїд-пристроях не вважається рідкістю. Але Айфони витрачають енергію набагато економніше, в чому значну роль грає енергоефективність процесора, екрана, злагоджена робота програмного забезпечення.
  • Софт. Всі процеси в смартфоні виконуються з ідеальною злагодженістю. А все тому, що купертинівці приділяють значну увагу софту. В користуванні гаджет Apple дуже простий.

Багато людей притримуються думки, що Айфони не варті тих грошей, які за них просять. Але кожен власник флагмана знає, що ситуація повністю зворотна. Тому таку покупку можна вважати розумною інвестицією.

Поділіться інформацією в соцмережах