Яка металочерепиця краще захищена від корозії?

Тема: Будівництво  |   Дата: 12.03.2024

При будівництві або ремонті даху одним із найважливіших аспектів є вибір матеріалу, який забезпечить надійний захист від корозії та інших атмосферних впливів. Металочерепиця, завдяки своїй міцності, легкості та естетичному вигляду, стала популярним вибором для багатьох власників будинків.

Однак, для будь-якого покрівельного матеріалу дуже важливо, як можна довше зберігати не тільки свій вигляд, але й функціональність. Опади можуть завдати шкоди як зовнішньому вигляду даху, так і призвести до протікання, а далі слідує ремонт, витрати і додаткова робота. Доведеться шукати матеріал для заміни та покрівельників. Металочерепиця, як один з найпопулярніших матеріалів, має цинковий захист.

Як металочерепиця захищена від корозії?

Корозія, як і іржа, з'являються на металі після тривалого впливу опадів та вологи, а також за відсутності захисту від подібних впливів. Металочерепиця має у своєму складі шар цинку, який є:

- захисним
- антикорозійним.

Захистити металочерепицю від пошкоджень та руйнівних процесів разом із цинком допомагає і полімер, але саме цинк заявлений розробниками як шар захисту від корозії. Цинку міститься у шарі захисту від 100 до 275 г на м.кв. і при такому великому діапазоні важливо підібрати правильний параметр, який буде оптимальним:

- у конкретних умовах служби, зокрема важливий клімат,
- для очікуваного терміну служби покрівлі.
- у складі певної металочерепиці.

Різниця у вартості

Очевидно, що зі збільшенням цинкової складової зростатиме і вартість металочерепиці. Не кожен домовласник може купити металочерепицю ціна якої вища, ніж дозволяє його бюджет. Тому не завжди вдається максимально уберегти себе від подібних пошкоджень даху, але покупець має використати всі можливості для цього. Не варто жертвувати рівнем цинку в порівнянні з:

- типом профілю,
- відтінком,
- виробником.

Ви можете вибрати продукцію не такого відомого заводу, але обрати краще оцинкування. Також можна вибрати менш популярну хвилю, якщо так вдасться трохи вирівняти вартість товару.

Зразок якісної металочерепиці

Щоб придбати матеріал із кращими перспективами служби, намагайтеся обрати продукцію, яка:

- виготовлена з металу завтовшки не менше 0,45 мм,
- з оцинковуванням від 200 до 275 г./м.кв.,
- захищена якісним полімером.

Надійна і міцна черепиця завжди цінувалася домовласниками. Бажано, щоб металочерепиця мала всі параметри вищі за середні, тоді і дах буде мати відмінний вигляд, і її функціональність не буде втрачена з роками. А правильно обраний метеріал забезпечить довговічність та надійність даху протягом багатьох років.

Поділіться інформацією в соцмережах