Як зробити димний кальян

Тема: Тютюн  |   Дата: 11.01.2023

Купити кальян - це лише півсправи, важливо навчитися його правильно готувати. Можна довго дивитися в інтернеті відео від професіоналів із приготування кальяну і так і не навчитися робити кальян самостійно. Особливо складним видається цей процес для новачків. Але не все так складно. Принцип приготування запашного, димного кальяну, як у курильному закладі, ми розкриємо в цій статті. Прочитавши текст до кінця, ви зможете легко повторити всі етапи по порядку і незабаром отримаєте задоволення від куріння ароматного диму.

Що необхідно для забивання кальяну:

 Кальян – купити кальян та всі необхідні аксесуари (мундштуки, шланги, калауди, чаші, охолоджувачі диму, уловлювачі меляси і т.д.) до нього ви можете у нашому інтернет-магазині St-market.

  • Тютюн
  • Вугілля
  • Фольга або калауд
  • Зубочистки

Етапи приготування кальяну: 

  • 1 – добре промийте та очистіть усі деталі курильного приладу від залишків нальоту попередніх покурів. Це позбавить вас неприємних запахів, гіркоти і дозволить розкритися смаку тютюну повною мірою. Ставимо розігріватися на вогонь або спеціальну електроплиту 2-3 кубики вугілля.
  • 2 – залийте на 2/3 об'єму колби воду або іншу рідину (наприклад, шампанське). Простежте, щоб нижня частина шахти була занурена в рідину на 2-2,5 см.
  • 3 – зберіть усі деталі кальяну за інструкцією. Не забудьте за блюдце, перевірте герметичність з'єднань та наявність кульок у клапанах продування. Встановіть прилад на місце для куріння та переконайтеся, що він стоїть міцно та надійно.
  • 4 – візьміть чашу та наповніть її тютюном. Зазвичай для покура достатньо 12-17 г тютюну. це 1-2 п'яті частини стандартної пачки в 50 г. Перед тим, як покласти тютюн у чашу, розпушіть його зубочисткою або просто руками. Наповнюйте чашу не до країв, а залиште 0,5-0,7 мм до краю, щоб надалі тютюн не стикався з фольгою або калаудом на чаші і не підгорів, даючи гіркоту в смаку. У середині чаші з тютюном зробіть заглиблення за допомогою зубочистки. Якщо у вас чаша типу Фанел, то поглиблення робити не потрібно, так воно вже є. Після таких процедур тютюн прогріватиметься по всій площі, через нього проходитиме повітря, і ви отримаєте по-справжньому димний і смачний кальян.
  • 5 – якщо у вас є калауд, то кладемо, розігріті заздалегідь до червона, вугілля в нього і ставимо зверху на чашу. Якщо ж калауда немає, то щільно накриваємо чашу фольгою і тією самою зубочисткою робимо згори рівномірні отвори з кроком 0,5 мм. Потім кладемо зверху розігріте вугілля.
  • Чекаємо до 7-ми хвилин, щоб тютюн рівномірно прогрівся і розкурюємо наргілі.

 

Магазин кальянів St-market пропонує найширший вибір кальянів оригінальних брендів від провідних світових виробників як для новачків, так і для досвідчених курців. Широкий вибір аксесуарів, додаткових приладів, якісного тютюну та найкращих марок кокосового вугілля, який не дає стороннього присмаку та неприємного запаху, ви знайдете в нашому інтернет-магазині та зможете купити все, що потрібно для приємного покуру в домашніх умовах. Зі складнощами вибору та підбором всього необхідного вам допоможуть наші консультанти, які зв'яжуться з вами відразу після того, як ви залишите заявку на сайті.

Поділіться інформацією в соцмережах